Večeře v restauraci La Casata

05. 11. 2012 | Autor: Veronika Kleinerová
Restaurace La Casata

Tentokrát jsme byli na večeři v jiném složení, resp. já s přítelem a jinou dvojicí, než se kterou degustační soboty obvykle podnikáme. Bohužel naše předsevzetí, že se potkáme každou sobotu na večeři, vzalo díky pracovním povinnostem a dětem ze strany druhého páru za své :-)

Nicméně jsme soboty dohnali pátkem 28. 10. 2012. Dohoda, kam půjdeme, nebyla úplně jednoduchá, protože jsme poté chtěli vyrazit i někam do města na skleničku vína. Navíc každý bydlíme na opačném konci Prahy. Nakonec volba padla na La Casatu, protože mají domácí těstoviny a ten neeeej Caesar salát :-)

Výjimečně jsme stihli rezervaci, měli super místa v zadní rohové části restaurace a už jen vybrat jídlo. Já osobně tuto restauraci mám velmi ráda. Vždy je zde bezchybná obsluha, dobré jídlo, dá se jednoduše domluvit i obměna nějakého jídla, a pokud něco není 100%, dá se s majiteli restaurace i s číšnicemi o všem bavit, říct, co třeba nebylo dokonalé apod.

Restaurace La Casata PrahaStihli jsme si tedy jen říct pár zážitků, které jsme měli během doby, kdy jsme se s manželskou dvojicí neviděli, ochutnat víno a hned nám byl přinesen couvert – pečivo s domácím máslem, což oceňuji na každé restauraci.

Další pozorností byl malý předkrm – vím, že se tato pozornost nazývá odborným slovem. Bohužel si ale ne a ne vzpomenout :-) Nicméně jednalo se o topinku zřejmě s tuňákovým krémem a bylo to velmi chutné.

Hlavním chodem dámy Lucky byl už tolikrát opěvovaný Caesar salát, protože ona si potrpí na dietní a zdravé recepty. A musím říct, že ani tentokrát La Casata nezklamala. VÝBORNÝ. Skvělá zelenina, výborná grilovaná pancetta, úžasně dochucený dressing.

Kamarád si dal špagety Aglio Olio e Peperoncino. Zde jsem se vlastně zapomněla zeptat, či ochutnat, ale protože znám snad všechny těstoviny této restaurace, mohu s čistým svědomím doporučit. Vždy se jedná o domácí těstoviny a právě v uvedeném zpracování nechybí ani výborně připravený česnek.

Můj přítel měl jako vždy „něco navíc“. Což v překladu znamená, že všem kuchařům ztěžuje život a vymýšlí si změny receptů apod. :-) Teď si tedy dal kozí sýr v krustě a k tomu speciální bagetky s bazalkovým pestem. Moc mu chutnalo.

Já si dala Salmone alla griglia ricoperto con prosciutto crudo (grilovaný steak z lososa balený v prosciuttu crudo se smetanovo-limetkovou omáčkou) a jako přílohu pečené brambory s bylinkami. Losos byl neuvěřitelně dobrý, stejně tak i brambor. Celkový dojem by byl výborný, ale musím se přiznat, že tentokrát zřejmě ujela ruka s limetkou. Necítila jsem jinou chuť, než tu kyselou. Protože si tohoto lososa dávám v restauraci často, vím, že to byla výjimka. Vždy mi chutná a nikdy není omáčka takto kyselá. To je tedy jediné mínus, které musím zmínit.

Ovšem celkově vzato tato restaurace je opravdu pro mě protože vždy, když přijdu, vím, co očekávat. Pokaždé tam potkám milou obsluhu a je v každém koutku restaurace i talíře vidět, že majitelé dělají vše pro dobré jméno i spokojené zákazníky.

Komentáře

1 komentář u “Večeře v restauraci La Casata

  1. Zuzana | 19.2.2022, 10:29

    No musím říct že jídla nevypadají nějak moc dobře, nebo je to jen asi špatně natočené nevím. Třeba když se člověk podívá na nějaká taková https://fitkitchen.cz/ jídla . Tak hlavně že vari dobře, díky za tip. My když jsme zrovna v Praze tak si spíš objednávané jídlo na byt nebo hotel.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *