Večeře v restauraci Divinis Zdeňka Pohlreicha

08. 09. 2012 | Autor: Veronika Kleinerová
Restaurace Divinis Praha

Je to tu. Naše sobotní večeře a zkoušky pražských i okolních restaurací se staly zvykem mého přítele, jeho kamaráda, kamarádovy manželky a zároveň mojí kamarádky a mě. Ovšem tentokrát to bylo prostě skvělé.

Příjemná obsluha hned při příchodu do Divinis, sezení, které je vzadu naštěstí předělané, taky super. Ti, co tam byli, vědí :-) No a jídlo? Prostě nej!

Logo Divinis

Já osobně si dala jako předkrm tuňákový tatarák, který byl báječný, že nikdo neodolal a „uždiboval“. Telecí líčka na Marsale, listový špenát s piniemi a rozinkami, k tomu bramborovou kaši jsem měla jako hlavní chod a nemůžu říct, jestli jsem někdy něco jedla takhle chutného. Promiň, mami :-). Maso se vyloženě rozpadalo, bramborová kaše proti kaši v Kogo absolutně nesrovnatelná.

Ostatní si dali rybu pro dvě osoby. Tedy lépe řečeno, druhý pár si dal rybu pro dvě osoby s chipsy a můj přítel si tuto rybu se stejnou přílohou dal sám :-)

Divinis mohu jen vřele doporučit. I přestože ceny jsou samozřejmě vyšší, stálo to za to!

Příště nás čeká restaurace La Casata – dříve s názvem Aldo, kam se moc těším, protože pokud si správně pamatuji, Caesar salát právě z této restaurace byl jeden z nejlepších v mém životě.

Komentáře

5 komentářů u “Večeře v restauraci Divinis Zdeňka Pohlreicha

  1. františek | 1.3.2015, 12:29

    Dobrý den ,po návštěvě restaurace p.Polreicha sem zmaten –úplně vše jinak než mentorování v Tv.Je to tak, druhým se dobře radí ,já taky umím poradit,mám být hulvát nebo si přejete kultivovaně?Přišli jsme a hned ve dveřích nejasno-dveřní  systém jak v tatarstanu-doporučení vemte šikovného truhláře a nechte předělat vchod tak jak se sluší a patří a to i z ohledem na únik tepla.Přišli jsme dovnitř ,obsluha  rychle reaguje,určí nám stůl odebírá kabáty my usedáme,všimáme si příjemného tepla.Obsluha podává list papíru tedy pardon list je celý jídelní lístek,předkrmy 180 kč ,hlavní jídlo necelých 500 kč desert  180 kč.,s vyšší cenou se počítá.Koukám po okolí nenadchne neurazí až na ten strop to je vkus polraicha?,který všude vše vyhodí a zkritizuje ,černé maxi plastové příbory na stopě přilepené a všade,no fuj.vybrali jsme si obyč pití nepřišli jsme za alkohlem ale pochutnat si.Objednáme si předkrm,dostáváme za odměnu že jsme přišli pomazánku s žemličkou –nikdy sem nic menšího neviděl.Aa už je to tady předkrm ,ala kostka ve skluzuu,koukli jsme po sobě po okolí a všichni se usmáli.No tak jdeme na to v příborech hodně nejasno,beru příbor vidličku vím,že bych měl nůž ,ale těším se na reakci číšníka.Snědli jsme předkrm ,který byl neurčitý chuťově a na talíři opravdu vypadal trapně ,ti číšníci se určitě stydí za to co občas roznáší.Číšník uklízí a demonstrativně odklízí i nůž ,který jsem měl použít ,tak sem to odhadl dobře . Hlavní chod ,jen jsme zamrkali a chvilku čekali na přílohu.Příloha nešla ,zaostřil jsem na poloprázdný talíř a už vidim,jsou tam!!! na malé plátky z malé ne z malé,ale z té nejmenší brambory na světě ukrojeny čtyři celé slaboulinké plátky a i nasládlé tedy přimrzlé .Držel jsem se,abych nevyprskl smíchy.Holky co se mnou byly, koukaly a očividně se styděly za celý podnik i když tu byly poprvé.Od této chvíle už to byla pro mě jen zábavná hra a chtěl jsem objevovat nedokonalosti nebo závady na restauraci ZDEŃKA POLREICHA.Zábavná hra byla pozorování Italů,kteří si objednali víno a rozpačitě si přiťukli a bylo vidět,že jsou v šoku asi v menším nežli my u stolu, ale je jasný že jim to tam taky nějak nehrálo.Ale nebudu spekulovat ,budu seriozně psát jen to co mám od sebe a moji společnosti na 100%.Jídlo jsme dojedli,chuť bídná taková nedochucená.Doobjednáme zlatou tečku,mě už je to fuk stagnuju sem přeci u medialní hvězdy, která všemu rozumí a vše umí vysvětlit,asi bude chyba ve mně a mých přísedících.Už se těším jak vypadnu .Přinesli dezert opět vidlička jak na velkou porci.dezert byl dobrý sladký jak nemá být ,ale to bylo asi to nejmenší.Pro jistotu zaplatím ,přinesou nám notýsek položí a utečou-vložíme 3500,-zvedáme se dostaneme svršky a mizíme v dál noční prahou.Jdeme vedle sebe a nic neříkáme,nikomu se do toho nechce .Všichni tři víme že z nás ZDENĚK POLRAICH udělal blbce a ještě je za vítěze.
    STRAŠNÝ ZKLAMÁNÍ pořady Polraicha se mi líbí,ale to co sám předvádí v TV mi prostě nejde dohromady s jeho restaurací, kde je vše úplně jinak-v politice bych pověděl káže vodu pije víno-zneužití pravomoci veřejného činitele
     Nyní po Polrajchovsku::: přišli jsme do restaurace a hned zkurvený dveře z kterých se nedá bez toho, aby si člověk nepřirazil ruku a nohu mezi dveře ,kterej vůl to takle vymyslel toho bych chtěl poznat  zkurvenýho trageda.Obsluha  skočí na zákazníka jak klíště na hrocha,aby jim asi neutekl,asi nemaji čistý svědomí,že by ceny astronomické.Ty vole co ten strop to je strašný,kterej astronaut to navrhl a kterej machr to tam nalepil nudlí z nosu.Já se poseru ono je to jak s plastový drogerie.No tak si něco objednáme ,výběr jak v dachau ceny jak v raketoplánu.Donesli nám nějaký prd na talířku a myslí si,že se poserem.Co je to za modu,třetinka piva a v česku ty se snad posrali.Příbory jak na mamuty ,ten je větší jak šavle na takový prd na talířku.Jednou jsem do předkrmu bodnul a bylo po,by s tím mohli dráždit mravence někde na hajzlu.No druhé jídlo,kecám to není jídlo,ale atrapa na jídlo ,je to naservírováno na obřím oválu a v každém rohu kus hovna a mezi tím kousek spálený brambory velikosti pětníku z první republiky.Ale jo jíst se to dá,ale za ty prachy bych si představoval kus flákoty a ne natřený ovál nějakou hnědkou štětkou na hajzl.Kterej umělc to vypotil, pujdu  se pak na něj kouknout na toho akademika.Ani sem to nesnědl to se nedá žrát ,takový drahý suroviny a takovej humus a ty snítka rukoly ,to tam umí hodit každý hovado.Odstrčil jsem ten rádoby žvanec se sladkým-namrzlým  plátkem brabor(bere pleš do obou ruč)komu sem co udělal ta česká gastronomie to je spletenec krávovin.Tak si dáme dezert ,tam se nedá snad nic posrat.Číšnice to nese jak.když se toho bojí, kuňka jedna vyzáblá.No to se zase vyznamenali přeslazený jak hovno z nutrie řekl by jeden klasik.Ty vole to se nedá žrát ,takovýdlema sračkama se tu krmí českej národ a dokonce to serou i do cizinců………..Můžete mi zavolat nějakýho vedoucího,děkuji.Pane vy jste vedoucí? Tak vám radost neudělám shrnuto podtrženo,stojí to všeobecně za hovno .Musíte se sebou a násleně s těma lidma něco udělat.Hovno na talíři, chuť všeobecná, porce pro mravence a za ty prachy si mohu koupit mercedesa.No nic já jdu a polepšete se a nebo to rovnou zabalte a neserte lidi to vám říkám já Polraich.

  2. silvie prochazkova | 27.8.2015, 16:47

    dobry den chtela bych se zeptat,kolik by u vas stala vecere pro dva?manzel bude mit 40let a jevelkym fandou pana zdenka.dekuji vam prochazkova preji heezky den.

  3. Veronika Kleinerová | 28.8.2015, 08:16

    Dobrý den paní Procházková,

    asi jste se zmýlila :) Tohle jsou stránky Dolce Diva, salonu krásy. Já jsem majitelkou a psala jsem jen takové postřehy z restaurace :) Je třeba navštívit přímo stránky http://www.divinis.cz

    S pozdravem

    Kleinerová

  4. Olga Pešková | 17.6.2017, 13:06

    Dobrý den

    manžel bude mít 60 let.Chtěla bych se zeptat kolik by u vás stála večeře? Děkuji Pešková

  5. Covid19 | 30.3.2020, 23:14

    Dobrý den , rádi bychom přispěli na pomoc Covid 19 , je možné zaslat nějaké info kam poslat nějaké peníze na pomoc záchranným složkám, dozvěděl jsem se to z doslechu a nikde jsem nenašel na který účet. s pozdravem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *