Oběd s dezertem v Hotelu U Prince Praha

19. 03. 2014 | Autor: Veronika Kleinerová

Po dlouhé době se zase dostávám k tomu, napsat něco o pražských restauracích.

Tentokrát za mnou do Prahy přijeli rodiče a my si vyrazili i s mojí sestrou do centra Prahy. Moje maminka miluje Staroměstské náměstí, proto jsme navštívili příjemné venkovní posezení v Hotelu U Prince v těsné blízkosti pražského orloje. Obsluha je zde víc než milá a s přihlédnutím k plné restauraci i rychlá.

Každý jsme zvolili jiný druh oběda. Táta zvolil Vepřovou panenku s růžičkovou kapustou, tymiánovým bramborem a omáčkou z pečeného česneku. Maminka potom Pečenou krkovičku s domácím houskovým knedlíkem a moravským zelím, sestra Vídeňský řízek s bramborovým salátem a já si objednala Domácí špagety Carbonara se parmazánem.

Už na první pohled byla krkovička mámy docela suchá, což je u krkovičky malý zázrak. Vlastně slovo „suchá“ nevystihuje to, jak ve skutečnosti maso vypadalo. Přesnější název by byl „oschlá“. Tátova panenka byla víc než příšerná a o jeho zmrazená a poté ohřáta růžičková kapusta měla do příjemné chuti také daleko. Sestry i můj oběd se dal považovat za uspokojivý, ale bohužel k lahodné chuti bych to taktéž nepřirovnávala. Vzhledem k tomu, že se blížilo již k 17. hodině a my teprve obědvali, správně se říká: „Hlad je nejlepší kuchař“ a my snědli více než polovinu našich obědů.

Po dotazu servírky, zda bylo vše v pořádku, jsme všichni svorně mlčeli, poněvadž vysvětlovat, proč jsou téměř prázdné talíře, přestože nám absolutně nechutnalo, bylo nemístné. Ale protože táta je bývalý voják a jen tak se nezalekne, začal s vysvětlováním, že by si všechny objednaná jídla představoval jinak. My tři se ho pak opravdu snažily podpořit, ale slečna číšnice si musela myslet své, když odnášela naše talíře :-)

Abychom si spravili chuť, a to opravdu nepřeháním, objednali jsme si dezerty od tiramisu, přes palačinky až po čokoládový dort. Bohužel. Ani zde nemůžu říct nic moc kladného. Prostě bez chuti a známka by byla zřejmě dostatečná, tedy čtyřka.

Nakonec jsme večer navštívili kino a všichni jsme si pochutnali na nachos :-)

Pokud můžu doporučit, kávu mají U Prince skvělou, a jak jsem napsala, i milou obsluhu. Navíc posezení je tady úžasné, kdy můžete jen na málo místech v Praze sedět na terase. Na jídlo bych si ale určitě zašla jinam.

Komentáře

1 komentář u “Oběd s dezertem v Hotelu U Prince Praha

  1. Hanny | 20.10.2020, 20:44

    Hmm děkuji moc za detailní recenzi hotelu u Prince. Chystali jsme se tam s přítelem ubytovat a rozhodně i navštívit restauraci. Tak aspoň vím, co si dát a co naopak ne. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli jste tam nepostřehli nějakou bezlepkovou stravu, včetně dezertů. Třeba něco takového https://dortini.com/product-category/bezlepkove-dorty Bohužel trpím intolerancí lepku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *