Adéla | 02. 12. 2015

Přeliv na zničené vlasy

Dobrý den,
chtěla bych se poradit. Mám momentálně přírodní hnědou barvu vlasů, i když s ní nejsem příliš spokojená. Jsem tanečnice a potřebuji být na pódiu výrazná. Jeden čas (pět let) jsem si hodně vlasy barvila. Sice jen takovým tím barevným šamponem, ale dostávaly asi i tak docela zabrat. Po tom, co se mi zničily (asi tedy ne jen tím barvením, byl tam hlavně stres) – doslova se vyměnily, změnily strukturu, začaly se lámat, polovina jich vypadla (zachránilo mě až sérum od Vichy, které je obnovilo – ty „nové“ mám teď asi do poloviny délky těch původních, co přežily)… jsem jim dala „pauzu“ a už 5 let je nijak nebarvím. Na jednu stranu se mi líbí, že moje barva je přirozená – přijde mi, že vypadám o deset let mladší a třeba na slunci to má krásné odlesky, na druhou stranu ale nejsem na jevišti výrazná tak jako tomu bylo dřív. Barva je prostě barva. Měla jsem takovou tu krásně tmavě hnědou jak člověk vždycky obdivuje v reklamách. Ale pravda je, že jsem také měla jiné – odolné vlasy. Dostávám se tedy ke svému dotazu – můžete mi nějak poradit, co s tím? Jestli barvit (a případně jak) nebo raději nebarvit a nechat vlasy žít? Třeba ty moje na to prostě nejsou. Dřív jsem je měla neskutečně husté, po tom, co mi „umřely“ byly ani ne poloviční. Teď se díky tomu séru asi začínají zase obnovovat a houstnout a já to třeba tou barvou zase zkazím-zničím.
Mám teď před sebou jedno důležité představení a přemýšlela jsem, že bych si někde nechala udělat třeba jen kvalitní přeliv. A potom toho zase nechala, až se to vymyje. Prostě jen na to představení, nechci vlasy zase zničit. U Vás mě zaujalo mimo jiné to, že přesto, že jste prestižní salon, nabízíte na začátku bezplatnou konzultaci.
Děkuji Vám tedy moc za případnou radu a pomoc. Adéla

Odpovědi

3 komentáře u “Přeliv na zničené vlasy

  1. Andrea Žouželková, recepční | 4.12.2015, 14:48

    Dobrý den,
    děkujeme za Váš dotaz.  První chyba co jste udělala je, že jste si začala barvit vlasy neodborným způsobem, což je v dnešní době bohužel velký problém. Aby byly vlasy zdravé je třeba  konečky vlasů pravidelně zastřihávat. Pokud se konečky nezastřihávají dostatečně často začnou se třepit, lámat  i vypadávat a ztrácejí lesk. Že jste nechala vlasy odpočinout bylo určitě vhodné řešení, ale je důležité je také vyživovat pomocí masek a zábalů. Přeliv je jistě mnohem šetrnější než klasická barva takže by Vám již teď neměl vlasy poničit, ale určitě bych Vám nejprve doporučila osobní konzultaci s naší kadeřnicí, která Vám všechno vysvětlí. 

    S pozdravem Andrea Žouželková, recepční

  2. Jaroslava Sirkova | 29.3.2017, 15:03

    dobry den,mam dotaz,sla jse ke kadernici na melir a preliv,velky odrost hnedych vlasu,kadernice mi rekla,ze premyslela ze by me odbarvila,spodni vlasy jsem mela sve a davala melir jen nahoru,meliry temer slite v blond,rekla jsem ano ,ale nikdy jsem nebyla odbarvena a jeste mi rekla ze sribrny preliv jde do seda a dala medovej.musela jsem do prace,vypadala jsem priserne.Sla jsem druhy den ke kadernici jine ar mi stahne u hlavy ten preliv barva zluto oranzova,nechtela jsem cele delky,bala jsem se o vlasy.Vysledek byl blondata a do delek odrortu zluto bila a i trochu oranzova,peklo.za dva dny mi dala na vrch hlavy par hnedych meliru,protoze jsem byla jak smrtka,jenze meliry se po par myti vymyli.vypadala jsem desne a nechtela jsem byt blond.Za 14 dni jsem sla k jine kadernici jestli neni problem podbarvyt vlasy moji barvou,rekla ze to je to nejednodusi.dobarvila zlute odrosty tmave hnedou v barve meho oboci.pripadala jsem si zase normalne,jako pred melirem,stalo me to spoustu penez ,jenze kadernice kdyz dokoncila praci,rekla ze nevi co ta barva udela,na odbarvenem vlasu,rekla at si nemyju 2 dny hlavu.Mam ji uz mastnou a chodim do prace,zitra je to tri dny.Bojim se hlavu umyt ,jak to bude vypadat,mam dotaz,myju si hlavu kazde dva dny,protoze cvicim,jak dlouho ta barva pri myti vydrzi a jakou barvu to bude mit po umyti.Co mam delat,kdyz vlasy budou mit divnou barvu.Dekuji za odpoved a radu

  3. Hana Karbanová, recepce a provoz | 29.3.2017, 15:16

    Dobrý den Jaroslavo,

    děkujeme za váš dotaz. Z odbarvovaného vlasu je většinou barva vždy vymytá o něco dříve. Je tedy možné, že vám vlasy budou rychleji dostávat světlý odstín. Ale nemusíte se bát si vlasy normálně umýt. Barva by neměla být flekatá.

    Vzhledem ke všem procedurám, kterými vlasy v posledních týdnech prošly, bych je už nezatěžovala dalším barvením. Maximálně nějaký přeliv. Ve vašem případě by chtělo barvu sjednotit. Pokud vám vyhovuje tmavé podbarvení, samozřejmě si ho můžete nechat, ale volila bych přirozenější přechod barev.

    Pokud byste chtěla, můžete k nám dorazit na bezplatnou konzultaci, slečna kadeřnice vám doporučí co by vaše vlásky potřebovali a můžete se poté sama rozhodnout.

    Pokud chcete zarezervovat termín nebo se více informovat, kontaktujte nás přímo na recepci na tel. čísle 775568666.

    Děkuji a přeji hezký den

    Hana Karbanová, recepce a provoz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *