Karolína | 10. 11. 2013

Loupání po chemickém peelingu

Dobrý den, v pátek jsem podstoupila chemický peeling. Kosmetička mi vybrala nejsilnější ze tří nabízených metod. Třetí den od zákroku jsem stále v obličeji zarudlá a na pár místech se mi kůže loupe , jaky kdybych byla popálená. Celý obličej mám takový ztuhlý. Chtěla bych se zeptat, jak dlouho bude trvat proces loupání a jestli můžu používat na chození ven hydratační krém a na to pudr (jinak se ani ven jít nedá). Děkuji moc za odpoved!

Odpovědi

3 komentáře u “Loupání po chemickém peelingu

  1. Veronika Kleinerová | 11.11.2013, 11:08

    Dobrý den,

    děkujeme za Váš dotaz :)

    Co se týká chemického peelingu, je tzv. „olupování“ u každého klienta velmi individuální. Z všeobecného hlediska se ale kůže na těle i pleť na obličeji obnovuje cca po 4týdnech, tedy jednom měsíci. Proto se dá říct, že kůže je v původním stavu až po oněch 28dnech. Tím ale nemyslím, že loupání a zarudnutí bude takto dlouhodobé. Ale po dobu jednoho měsíce určitě nedoporučuji nějak do obličeje zasahovat, navštěvovat solárko atd.

    Myslím si, že pokud Vy osobně jste teprve třetí den po aplikaci chemického peelingu, nemusíte si dělat žádné starosti. Určitě musíte pleť ošetřovat krémem – klidně bych použila i nějaký mastnější, hutnější a bez problémů se můžete líčit – make-up, pudr atd. Počítejte, že jeden týden může být pleť právě jak uvádíte jako by „ztuhlá“. Ale nemusíte se vůbec znepokojovat, jde o běžný jev spojený právě s peelingem.

    Jediné, co mě osobně znepokojuje je, že o těchto skutečnostech po aplikaci peelingu nejste informovaná… Byla jste na pobočce Prahy 4 nebo Prahy 5?

    Vše ostatní je naprosto v pořádku. Jen mám trošku ne úplně příjemný pocit, že Vás nějaká z našich kosmetiček úplně neinformovala…? Pokud mohu poprosit, napište mi mailem, kde jste byla, tedy na které pobočce. Je to proto, abychom příště předešli právě vylekané reakci další případné klientky.

    Děkuji za dotaz

  2. Tereza | 30.9.2014, 18:20

    Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jsem 4den po chemicém  peelingu kyselinou ovocnou (35%).První den sem byla zarudlá ale to už přešlo.Doktorka mi dala krém který používám,ale není vidět změna.Chtěla bych se zeptat,kdy se mi začne pleť loupat? alespoň přibližně..

  3. Veronika Kleinerová | 6.10.2014, 14:43

    Dobrý den slečno/paní Terezo,

    omlouvám se za pozdější odpověď.

    Protože jste chemický peeling nepodstupovala přímo u nás v salonu, raději bych Vám doporučila, volat přímo paní doktorce. Zpravidla ale z mých zkušeností je člověk většinou červený 3dny a olupování může trvat až 5dní. Opravdu záleží hodně na každém typu pleti. U někoho ani loupání nenastane.
    Tím, že Vám CHP prováděla doktorka, bude se jednat o velmi silný, proto bych to opravdu raději nechala na paní doktorce :) Neznám přesně výrobky, se kterými ona pracuje.

    Děkujeme za dotaz a jsem s pozdravem

    Kleinerová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *