PetulinkaB | 21. 10. 2013

Jak na správnou domácí péči o vlasy

Chtěla bych poradit s domácí péčí o vlasy. Mé vlasy jsou velmi vysušené. V koncích se mi i ulamují. Zároveň je ale mám u pokožky hlavy již večer mastné, přestože si je ráno umyji.

Odpovědi

1 komentář u “Jak na správnou domácí péči o vlasy

  1. Dolce Diva | 23.10.2013, 19:03

    Bohužel nepíšete, zda máte vlasy zesvětlované, barvené nebo přírodní. Z toho, co bych ale odhadla, jedná se o vlasy zesvětlované. Tento velký rozdíl mastnoty u pokožky hlavy a v délkách vlasů bývá zpravidla právě u melírovaných nebo celkově zesvětlených vlasů.

    Konečky jsou většinou vysušené díky odbarvování, ale pokožka hlavy zůstává, jaká ve skutečnosti je, protože ani kvalitní melír se úplně k hlavě nanést nedá.

    Domácí tedy každodenní péče o vlasy je velmi důležité. Ovšem stejně důležitá je i profesionální péče. Pokud vlasy odbarvujete sama nebo používáte neprofesionální produkty, je hodně možné, že už to je problémem. Začala bych tedy kvalitním kadeřnictvím při barvení, melírování apod.

    Pokud máte vlasy přírodní a trápí Vás tento problém, doporučila bych péči nejen ve formě kondicionéru. Měla byste používat silné masky a olej do délek vlasů, který tak nezatíží, ale přesto vyživí. Zde opět doporučuji vše nakoupit v profesionálním kadeřnictví, ne v drogerii. Veškeré produkty koupené v kadeřnictvích jsou účinnější.

    Co se týká mastnější pokožky hlavy, je možné, že Vás trápí i mastnější pleť. V tomto případě se problému asi úplně nezbavíte, ale já osobně mám velmi ráda sypký pudr od L’Oréal, který mimo jiné vlasům dodává objem, ale při správné aplikaci Vám pomůže proti mastné pokožce hlavy.

    Také doporučuji do vlasů příliš nesahat, masky nanášet jen na délky vlasů, ne ke kořínkům, a používat kvalitní vlasovou kosmetiku. V našem kadeřnictví si můžete zakoupit vlasovou kosmetiku Loreál.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *