Vlasta P. | 26. 11. 2014

Doba aplikace, slzení očí a strhávání pásků pod očima při prodlužování řas

Dobrý den,

nedavno jsem byla v jednom pražském salonu na prodloužení řas metodou řasa na řasu. Zarazily mě 3 věci.

  1. Aplikace trvala pouze 40 minut, přitom se uvádí, že to trvá 1,5   -2,5 hodiny. Myslíte, že to kosmetička odflákla? Nedokážu to posoudit, jelikož to mám poprvé, ale výsledek vypadá celkem dobře.
  2. Při aplikaci mě pálily a slzely oči. Je to normální?
  3. Kosmetička mi pod oči nalepila 4 pásky vypadající jako bílá izolepa. Po aplikaci mi je chtěla odlepit, ale držely strašně pevně, silou mi je strhávala. Byla to bolest jako při depilaci voskem. Tahala mě za tu jemnou kůžičku pod očima tak, že jsem ji pak měla celou rudou a jakobych měla pod očima pytle. Leží mi v hlavě, zda je toto normální? Kůže pod očima je velmi tenká, tak by se snad neměly používat takové silně lepící izolepy. Sama si oční okolí velmi jemně odličuji a toto „vytahování“ kůže mě doslova šokovalo.

Děkuji za vaše názory.

Odpovědi

1 komentář u “Doba aplikace, slzení očí a strhávání pásků pod očima při prodlužování řas

  1. Veronika Kleinerová | 26.11.2014, 16:06

    Dobrý den,

    trošku jste mě šokovala s přístupem salonu, protože se jedná o několik pochybení ze stranu stylistky na řasy.

    1. Není možné udělat nový, kvalitní a plný set za 40 minut. Většinou se opravdu jedná alespoň o hodinu, ale spíše hodinu a půl. Není to o šikovnosti stylistky, nebo zkušenostech. Prostě se musí dodržovat při aplikaci řas určitá  pravidla. Jako je třeba schnutí lepidla, aby se řasy neslepily k sobě, což je právě to, co „zdržuje“ při aplikaci prodloužení řas. Takže si dovoluji tvrdit, že řasy budete mít slepené a to je velkou chybou.

    2. Při aplikaci by Vás oči pálit neměly, pokud máte správně aplikované podlepy. Jde buď o velmi agresivní lepidlo, nebo mohou být podlepy přichycené příliš blízko v oku, kde dráždí, případně můžete mít velmi citlivé oči. A nebo je nemusíte mít úplně dovřené, ale to vše by Vám měla stylistka během aplikace říct a jakoukoliv ze situací řešit.

    3. Pro aplikaci se používají buď klasické podlepy, které mají vzhled jako náplast (izolepa), jak píšete, ale musí se aplikovat oční krém, aby se právě příliš nepřichytily. Nebo pak se používají tzv. lepší podlepy, které v sobě mají i výživnou masku. Kosmetička by se s Vámi ale i o tomto měla poradit.

    S pozdravem

    Kleinerová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *